• sfeer tafel restaurant Molensteen
  • Sfeer tafel restaurant Molensteen
  • Sfeer tafel restaurant Molensteen
  • Molensteen terras gevel
Restaurant Molensteen

Eindejaar@home

Beste klanten,

Hieronder vindt u een selectie afhaalgerechten geldig van 24 december 2020 tot 3 januari 2021
We geven u graag eerst volgende informatie mee.
Alle prijzen zijn berekend per persoon met uitzondering van de soepen en de aperitiefhapjes. Ondanks het feit dat u ‘à la carte’ kan bestellen (iedereen iets anders) raden wij u dit ten stelligste af. Alles moet immers op de juiste wijze worden verwarmd en gelijktijdig klaar zijn. Alles wordt verpakt en meegegeven in plastiek en aluminiumbakjes m.u.v. de gerechten aangeduid met een *.  Wij vragen geen waarborg maar rekenen op uw eerlijkheid om alle harde plastiek, porselein en eventuele bakken terug binnen te brengen binnen de week na afhaling.
Teneinde alles zo vlot mogelijk te kunnen voorbereiden, gelieve tijdig te bestellen!  
Bestellen kan op het telnr. 02/532.02.97. of info@molensteen.be 
Voor Kerstmis (24 en 25 december) : zondag 20 december. Voor Oudejaarsavond en 1 januari: zondag 27 december


 

Kreeft en –zeevruchten

Kreeft Belle vue.(1/2) d.p. – (1/1) d.p.
Koud gerecht met sla, tomaat, gevuld eitje, huisbereide cocktailsaus en mayonaise.
Kreeft ontmanteld.(1/2) d.p. – (1/1) d.p.
Slaatje met een halve of volledige kreeft ontmanteld, met huisgemaakte cocktailsaus
Kreeft gegratineerd (1/2) d.p.
Ontmantelde kreeft à l’Armoricaine. Op te warmen in de oven.
6 Zeeuwse oesters 17
Geserveerd met oesterbrood, zoute boter en citroen


24 en 31 december 2020

Koude Zeevruchtenschotel d.p. (min 2 pers)

2 langoustines, 1 gamba, 2 oesters 2 roze jumbo garnalen, ongepelde grijze garnalen, 1/2 kreeft, 1/2 krab en een waaier van schelpjes. Huisbereide cocktailsaus, mayonaise en brood (dit kan lichtjes variëren door het marktaanbod)
Gelieve de zeevruchtenschotels te bestellen ten laatste op 21 december 2020


Afhaalfeestmenu - € 43   

3 warme hapjes
**-**
Scampi's in ' groen
**-**
Preiroomsoep
**-**
Varkensmignonette St. Hubert
Appeltje, veenbessen, witlof, kroketten
**-**
Trio van mini gebakjes

Aperitiefhapjes

Assortiment 12/25 oven hapjes   13/25   Assortiment 12/25 frituur hapjes  
Assortiment luxe hapje: 2 glaasjes, 1 lepelhapje, 1 wrap 8/pp

Voorgerechten
Carpaccio van St. Jacobsvruchten met citrus en tuinkers 16
Carpaccio van hert. Rucola, pijnboompitjes, veenbessen 16
Scampi’s in 't groen met kreeftensausje 15
Koninginnehapje met kalfszwezeriken 22
Mosseltjes gegratineerd met champagnesaus en witloof* 15
Gerookte zalm, gemarineerde zalm, zalm en Belle-vue 15
Kwarteltje met druiven 15
Ganzenleverpastei, brioche &, vijgenconfituur 16
Duo van huisgemaakte kreeftkroketten met kreeftensausje en tuinkers 17
Duo van huisgemaakte fazant kroketten met gemengd witlofslaatje 16

Soepen 

Kreeftenbisque 16/L - Preivelouté 8/L - Tomatenroomsoep 8/L - Witloofroomsoep 8/L

Hoofdgerechten

Kabeljauwhaasje op Oostendse wijze* Puree 24
Zalmhaasje met luchtig Champagne* mosterdsausje en witlof. Puree 22
½ Parelhoen. Portosausje. Groenten Kroketten. 22
½ Fazant op z’n Brabants. Appeltje. Peertje, Veenbessen. Witlof. Kroketten 26
Hertentournedos Grand Veneur. Witlof. Appeltje. Peertje, Veenbessen. Kroketten 26
Kalfstournedos met dragonsausje. Groenten. Kroketten 24
Suprême van maïskip. Mosterdsausje. Groenten. Kroketten 19
Kangoeroefilet Fine Champagne met groenten.  Kroketten 24


Kindermenu

Kaas- of garnaalkroketje (met citroen en kerstomaatje) 7
3 balletjes in tomatensaus met puree 10
Kinderkipfilet met appelmoes en kroketjes 12


Buffet

vanaf 10 pers . 40/pp
Tomaat garnaal - Zalm en Bellevue - Perzik & tonijn - Vismousse - Avocado & ananas met zeevruchten - Gerookt visassortiment - Gevulde eitjes - Rosbief - Gerookte kippenfilet - Italiaanse ham & meloen - Sla - Verse groenten - rijst – aardappelgarnituur - sausjes - broodjes


Desserten  

IJs soufflé Grand Marnier   7   Parfait met caramel salé
Chocolademousse   6   Tiramisu
.